Liten uppdatering om senaste tiden!

Hej igen bloggen, längesedan jag skrev här nu, tyvärr! Jag är tydligen en infrekvent bloggare, men det känns ändå skönt att ha någonstans att ventilera sina tankar ibland. Senast jag skrev var tydligen när jag besökte min kompis i Stockholm i somras…

Satsar på löpning igen!

löpning

Som jag nämnt tidigare har jag sprungit ett marathon (2011) men sen dess har det varit lite dåligt med just löpträningen. Visst jag har såklart varit ute och sprungit en del, men aldrig mer än nån mil och sällan pushat mig så hårt. Handen på hjärtat var jag inte så snabb eller bra tidigare år heller utan det var mest en lite kul grej. Men jag har fått en sorts nytändning det senaste och ska lägga upp lite nya träningstaktiker för att nå mina mål.

Köpa träningsklocka?

Jag träffade en gammal gymnasiekompis härom veckan och vi pratade lite träning och löpning. Han har sprungit lidingöloppet och stockholm marathon flera gånger (bland annat). Han har mycket större erfarenhet än mig iaf. Han tipsade om att köpa en träningsklocka, även kallat pulsklocka. Jag har aldrig använt en sån klocka och blev väldigt lockad av det han berättade. Fördelen med en pulsklocka är att man får ut massvis med nyttig och intressant data som man kan använda för att maximera sin träning. Dels puls, V02 max, mjölksyratröskel – men även data som hastighet, sträcka etc. Till exempel kan man efter en runda analysera exakt var man sprang snabbast/respektive långsammast för att på så sätt hitta svaga/starka punkter. Jag har speciellt spanat in Garmins modell Forerunner 235 med optisk pulsmätare. Kanske blir en tidig julklapp!

Träningsupplägg

Det jag har planerat är att springa utomhus på elljusspår 3 ggr i veckan, inomhus på löpband 1 gång och intervallträning i backe 1 gång. I början kommer jag köra 10x10x20 km på elljusspår per vecka. Löpband 45 min och intervallträningen (springa x vila) 90×40, 100×30 och 120×20.

Kommer köra detta december ut och sen får jag se vilka justeringar jag gör framöver. Men troligtvis kör jag nog likadant även i januari. Mitt mål är att kunna springa ett amatörmarathon nästa år och ställa upp i ett riktigt 2018. Ska bli intressant att se hur det går!

Fotograferingen har fått lida

Jag har inte haft så mycket tid till att fota det senaste, tyvärr. Det har varit mycket på jobbet och jag har även umgåtts extra mycket med familj och vänner det senaste. Utöver det så har jag gått två kvällskurser i veckan, en är i grafisk design och den andra retorik. Jag älskar att utvecklas och lära mig nya saker hela tiden! Men jag brukar ändå inte tycka det är så kul att fota på vintern så det gör inget, satsar på att komma igång bra till våren istället.

Har inget direkt mer att skriva nu, får se när jag skriver nästa gång!