Våga fota!

Det här med att fota är en sådan sak som många känner att de inte ”kan”, vilket gör att de endast tar ”vanliga” foton. En sak är dock säker och det är att alla kan fota! Sedan om du har det där lilla extra som behövs för att dina foton ska anses lite mer ”proffsiga” än andras är en annan sak, men fota. Det kan du!

Som med så mycket annat här i livet så är det på det viset att övning ger färdighet, så att fota mycket kommer att göra att dina foton kommer att utvecklas. En sak som är lite av ett varningstecken är att när man väl lärt sig att fota lite mer ”proffsigt” så är det sedan svårt att fota ”vanligt” efter det.

Det är precis samma sak som med en kompis till mig som pluggade litteraturvetenskap. Hon har alltid varit inställd på att doktorera i det ämnet och så fort gymnasiet var slut så flyttade hon till Lund och satte igång. Vad hände? All hennes kärlek för böcker förstördes! Varför? För att man plockar sönder texterna till minsta beståndsdel och analyserar precis ALLT! Många av hennes favoriter blev helt förstörda efter det här och hon kan fortfarande inte läsa böcker som vanligt.

Vad jag försöker säga är att det inte är så noga, utan det viktiga är att man vågar sig på att fota, teckna, eller vad det nu än må vara. Det är som så att vi alla har något att ge, det är bara att hoppa på tåget och försöka hitta rätt!

Glöm bort alla höga pretentioner och se istället till att ha det roligt. Mycket av vår kreativitet kommer just när vi är positiva och när vi är avslappnade och har det kul, så kom ihåg det!